SaraTuisku Politiikkaa sydän lämpimänä ja pää kylmänä.

Turvapaikkapolitiikkaan kiristyksiä

  • Turvapaikkapolitiikkaan kiristyksiä

 

Ari Saukko nosti 13.3 Lapin Kansassa ja Uudessa Rovaniemessä esille mielipiteeni maahanmuuttopolitiikasta ja erityisesti maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista. Saukko mainitsee mielipiteeni olevan paikoin kuin perussuomalaisten käsikirjasta ja tähän liittyen haluaisin esittää tarkennuksen.

 

Tulin mukaan politiikkaan vuonna 2015, ja siitä asti olen ollut johdonmukainen maahanmuuttoon liittyvissä mielipiteissäni. Kutsun sitä “järkilinjaksi” ja myös omassa puolueessani Kokoomuksessa tämän “järkilinjan” edustajia on ollut jo pitkään. Väittäisin kuitenkin, ettei yksikään puolue saa yksin omia tavoitteita läpi tässäkään asiassa. Suomessa on tarve järkeen perustuvalle konsensukselle myös maahanmuuttoon liittyvissä asioissa.

 

Tarvitsemme työperäisen maahanmuuton lisäämistä, mutta haluan Suomeen aitoja osaajia, motivoituneita ja kannuksensa hankkineita alojensa ammattilaisia. Työmarkkinoita ja verotusta on kuitenkin uudistettava reippaasti, jotta Suomesta saataisiin houkutteleva maa korkean tason osaajille. Sen sijaan halpatyömarkkinoiden syntymistä Suomeen en halua, enkä aio omilla toimillani sitä edesauttaa. Terve palkkakilpailu tapahtuu asteikon yläpäässä.

 

Toisaalta turvapaikkapolitiikkaan on saatava kiristyksiä. Turvapaikka on tarjottava aidosti sen tarpeessa oleville ja maasta on käännytettävä heidät, jotka eivät kriteerejä täytä. Rikoksiin syyllistyneiden ja niistä tuomittujen oleskelulupa on peruttava ja heidän karkotusprosessiaan nopeutettava.

 

Haluaisin vielä kerran korostaa, että vain puolueiden välisellä yhteistyöllä saamme Suomen maahanmuuttopolitiikasta järkeen perustuvaa. Itse olen valmis puoluerajat ylittävään yhteistyöhön myös tässä asiassa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit ()

Käyttäjän TainaTorvela kuva
Taina Torvela

Hyvä ja ajankohtainan linjaus. Työperäistä maahanmuuttoa tarvitaan paljonkin ja heidän työlupa- yms käsittelyitä pitäisi selkeyttää. Monilla toimialoilla on työvoimapula sekä alansa ammattilaisille Suomesta pitäisi tehdä verotuksellisestikin kilpailukykyisempi. Sen sijaan paperittomat ja ilman turvapaikkastatusta oleat on poistettava maasta nopealla käsittelyllä ja toimenpiteillä.

Toimituksen poiminnat