SaraTuisku Politiikkaa sydän lämpimänä ja pää kylmänä.

Sitä saa mitä tilaa

  • Sitä saa mitä tilaa

Sitäkö saimme mitä tilasimme?

 

Jo 2015 alkaneen pakolaiskriisin aikaan moni halusi vilpittömästi auttaa hädänalaisia. Eurooppaan saapuneiden nuorten miesten hädänalaisuudesta oltiin jo tuolloin monta mieltä. Auttaminen ei saa tarkoittaa sinisilmäisyyttä.

 

Kun mies kasvaa olemaan ylempiarvoinen, väkivaltainen tai alistava toista sukupuolta ja liberaalia yhteiskuntaa kohtaan, on lähtömaan kulttuuri räikeässä ristiriidassa meidän eurooppalaisten, länsimaisten arvojemme kanssa. Arvoja ei Suomen rajalle riisuta. Ne eivät myöskään muutu yhdellä tai kahdella tietoiskulla vastaanottokeskuksessa. Kahden täysin erilaisen yhteiskunnan arvojen todelliseksi kohtaamiseksi ja sovittamiseksi on tehtävä hirvittävä määrä töitä. Ja mikä tärkeintä, saapumismaan arvojen sisäistäminen vaatii oikeanlaisen asenteen ja motivaation tänne muuttaneelta.

 

Näistä syistä maahanmuuttopolitiikan on oltava hallittua. Haluamme Suomeen osaavia ihmisiä. Olen keskustellut useiden koulutettujen maahanmuuttajien kanssa. Heillä on vaikeuksia työllistyä Suomessa, mikä on selkeästi pureutumista vaativa epäkohta - onhan Suomen edun mukaista työllistää koulutetut mahdollisimman nopeasti. Esimerkiksi kielivaatimuksia pitäisi useissa ammattiryhmissä puntaroida vielä huolellisesti. Kielitaidon puutteet eivät yksin saa estää maahanmuuttajien menestymistä, jos muutakin annettavaa ja taitoja on.

 

Turvapaikkaleirit kriisimaiden läheisyydessä ja avun tarjoaminen hädässä oleville niiden avulla, on mielestäni aidosti mahdollista. Vaadin parempaa maahanmuuttopolitiikan hoitoa myös Euroopan Unionin tasolla.

 

Oulun järkyttävät lasten hyväksikäytöt ja raiskaukset ovat kamalimpiin kauhuskenaarioihin viittaavia hälytysmerkkejä, joihin täytyy reagoida. Rikollisten karkottamiseksi tulee tehdä järeitä toimenpiteitä ilman viivytyksiä. Suomalaisten tekemät rikokset eivät voi toimia selityksinä näitä hirveyksiä puolustaville. Suomen kansalaisuus täytyy mielestäni evätä rikollisilta välittömästi ja kaikki prosessit turvapaikan saamiseksi jäädyttää. Etenkään törkeiden seksuaalirikollisten paikka ei ole Suomessa, vaan heidän täytyy kärsiä tai sovittaa tuomionsa omissa lähtömaissaan.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Kirjoittaja on nyt ymmärtänyt jotain väärin. Hän on puhunut kertomansa mukaan koulutettujen maahanmuuttajien kanssa, joilla on vaikeuksia saada töitä.

Työperäinen muutto tapahtuu siten, että muutetaan maahan vasta kun on saatu työpaikka. Suomeen ei tule laskea väkeä killumaan ilman työpaikkaa.

Elinkeinoelämä väittää tarvitsevansa satojatuhansia työntekijöitä EUn ulkopuolelta, mutta miksi eivät yritykset sitten tarjoa heille töitä?

Kyse on harhautuksesta eli valheesta, jonka motivaatio on epäselvä. Pelkästään muista EU-maista voi vapaasti muuttaa Suomeen töihin, jos töitä olisi ja kunnollisilla eduilla. Mutta kun ei ole.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Elinkeinoelämä väittää tarvitsevansa satojatuhansia työntekijöitä EUn ulkopuolelta, mutta miksi eivät yritykset sitten tarjoa heille töitä?"

Tuo, on hyvä argumentti.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

On ihailtavaa, että kokoomuslainen on huolissaan Oulun järkyttävistä tapahtumista. Herää kuitenkin kysymys: miksi kokoomuslaiset sisäministerit sallivat tilanteen eskaloitua?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kielitaidon puutteet eivät yksin saa estää maahanmuuttajien menestymistä, jos muutakin annettavaa ja taitoja on.

Esitän tässä eriävän mielipiteen.

Omakohtaista kokemusta on ainakin lääkäristä, jonka kanssa ymmärtämättömyys oli molemminpuolista. Tuskin oli valelääkäri kuitenkaan.

En voisi hyväksyä suomenkieltä taitamatonta juristia sen enempää kuin poliisiakaan.

En tiedä, onko sitä tutkittu, kuinka paljon yhteisen kielen puuttuminen on vaikuttanut esim. rakennustyömailla tehtyihin virheisiin.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Australian ja Kanadan mallin mukaan, pitää olla työpaikka ja sellaiselta alalta josta Suomesta ei löydy tekijöitä, ei muuten saa työviisumia.
Myös työnantajan pitää sitoutua 10 vuotta hoitamaan tuomansa ihmiset (maksaa kaikki kulut) siten olis vapaasti kädet.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Miksi Sipilän hallitus ja sen tuolloinen sisäministeri Petteri Orpo haukkasivat 2015 liian suurta palaa?

Miksi vastuunalaiset päättäjät eivät ole tähän päivään mennessä kertoneet sitä, miksi he pitivät tärkeänä ottaa Suomeen 32 000 turvapaikanhakijaa, vaikka voimassa ollut Dublinin sopimus olisi antanut mahdollisuuden passittaa kukin turvapaikanhakija suojelun tarpeensa selvittämistä varten siihen EU-maahan, johon hän saapui ensiksi? Se ei varmasti ollut Suomi Tornion kautta tulijoille, mutta miksi noin suurelle joukolle tehtiin suuritöinen ja kallis selvitys juuri Suomessa pitkän kaavan mukaan ja kustannettiin sen ajaksi ja sen jälkeen täysihoito, kaikki tämä suomalaisten veronmaksajien piikkiin ja keskellä pahinta lamaa?

Miksi kokoomus ja muut hallituspuolueet ovat vieläkin niin avuttomia, etteivät ne saa poistettua maasta vuosienkaan jälkeen tuhansia laittomasti oleskelemaan jääneitä ja edelleen suomalaisten veronmaksajien rahoituksella elätettäviä?

"Sitä saa mitä tilaa" kauniissa kuvassa Ounasvaaran laella – kuka kumma tilasi meille hallitsemattomasti juuri ne henkilöt, joihin blogin toinen ja viimeinen kappale viittaavat? Sehän olisi voitu välttää varta vasten v. 2015 kaltaisiin tilanteisiin etukäteen neuvotellulla ja sopimuspuolia sitovalla Dublinin sopimuksella, soveltamalla sitä Suomen eduksi eikä vahingoksi, kuten kokoomus ja muut Sipilän hallituksen puolueet päättivät tuolloin tehdä.

Mitä tarkoittaa se kuuluisa poliittinen vastuu, ja miten sen tulisi toteutua v. 2019 eduskuntavaaleissa?

Entisaikojen kokoomusjohtajat, joille Suomen ja suomalaisten edun turvaaminen oli elämäntehtävä, häpeäisivät silmät päästään jos he olisivat vielä elossa ja näkemässä EU-aikakauden kokoomuksen maahanmuuttopolitiikkaa karmeine seurauksineen.

Toimituksen poiminnat